Tjänster / Digital marknadsföring / Social media marketing

Social media marketing

Idag är social media marketing kanske det kraftfullaste sättet att nå ut med kommunikation, fånga uppmärksamhet och skapa de konverteringar som gör att man når företagets målsättningar. Därför är det också vanligt att social media marketing delen blir den viktigaste i ett digitalt arbete.

Social Media Marketing

VI HJÄLPER DIG ATT LYCKAS MED SOCIAL MEDIA MARKETING

line

Vi på Comdeva är ett organiserat team som jobbar utifrån de senaste trenderna inom sociala medier, både när det kommer till betalt och organiskt innehåll. Vi arbetar strategiskt i de kanaler som är relevanta för kunden och ser alltid till att utföra en djupare analys och strategi vid annonsering och organiska publiceringar i sociala medier. Vid det löpande arbetet sätter vi upp annonsverktyg, innehållsstrategier samt skapar och publicerar relevant innehåll baserat på resultatet från den djupare analysen. 

Självklart arbetar vi även datadrivet och använder den data vi får in för att fatta faktabaserade och proaktiva beslut utifrån ditt företags mål. Är du intresserad av att implementera Social media marketing i ditt företag? tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert.  

Vi kan hjälpa dig med social media marketing i följande kanaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Youtube
  • Twitter 
  • TikTok

VARFÖR SOCIAL MEDIA MARKETING?

Digitalisering blir allt större och spelar även större roll i företags arbete, för att lyckas öka tillväxten. Jämför man exempelvis med en mindre analog tidningsannons så både kostar det mycket och du kan inte heller mäta hur många/vilka som verkligen har tagit del av annonsen.

 

Social media marketing är därför det kostnadseffektiva alternativet för dig som vill nå ut till den exakta målgruppen oavsett om den är befintliga eller potentiell. Du kan enkelt få fram statistik på hur annonsen presterar i antalet klick, visningar, budget ect. Du kan även spåra läsarnas beteendemönster på hemsidan med hjälp av en installerad pixel och se om det behöver ske några förbättringar ur ett UX perspektiv. 

 

Social media marketing
Social media marketing

ANPASSADE MÅLGRUPPER

Något annat man kan göra i de mer avancerade verktygen, till exempel Facebook ads, är att arbeta med anpassade målgrupper. Man kan exempelvis ladda upp ett register med mejladresser och nå dem som kopplat sin mailadress till sitt Facebook konto. Man kan även ha ett pixel på sin webbplats och sedan visa sponsrat material för dem som besökt sidan och varit inloggade på Facebook i samma webbläsare. Båda dessa tekniker gör oftast att man kan få in fler följare, eftersom de redan har en relation till företaget/varumärket.

LOOKALIKE MÅLGRUPP

På Facebook kan man även skapa målgrupper baserade på befintliga grupper. Dels kan man plocka upp målgrupperna som vi nämner under anpassade målgrupper, men man kan också skapa en målgrupp baserat på de som gillar sidan idag.

En lookalike-målgrupp är personer som liknar de som ingår i en befintlig målgrupp. Här gör Facebook en beräkning och hittar personer med liknande demografi, geografi, intressen m.m. Även detta brukar ge riktigt bra effekt eftersom det smalnar av målgruppen utifrån de man redan vet är/kan vara intresserade.

 

STRATEGIER FÖR SOCIAL MEDIA MARKETING

line

Förutom att köpa annonser för att öka en organisations försäljning eller stärka varumärke finns det ett antal strategier och taktiska grepp som man kan användas vid social media marketing. 

SKAFFA FLER FÖLJARE

Något som alltid kan vara smart är att använda annonser och köpt räckvidd för att locka fler följare. Här kan vi enkelt styra annonsen till en målgrupp som liknar den ditt företag redan har eller rikta in oss på intressen som liknar det du kommunicerar kring.

platform

Utvalda kundcases

line22

Läs mer om våra kunders digitala tillväxtresa.