SEO & Oganisk trafik

Föreställ dig att du har byggt världens häftigaste hotell, mitt ute i ingenstans. Hur ska dina gäster hitta dit? Först och främst krävs en väg så det går att ta sig fram till hotellet, sedan lite skyltar och kanske några gatulampor. Vad gör du med världens häftigaste hotell om ingen hittar dit?

Med hjälp av SEO driver vi besökare till ditt hotell, eller i det här fallet kanske din hemsida.

SEO

I digitala marknadsföringstermer så kallar man SEO för förtjänad trafik eller organisk trafik till sajt. SEO innebär alltså trafik som företaget inte betalat för att driva till sidan genom annonsering, utan genom trafik där man med hjälp av sökmotorer syns på olika sökresultat. Med SEO och organisk trafik menas de sökresultat som dyker upp på en så kallad SERP som är en förkortning för search engine result page som på svenska betyder sökresultat sidan. Det är den sidan du landar på efter att du fyllt i en sökning på ex. Google och tryckt på enter.

Överst på den här sidan visas oftast sökannonser och är uppmärkta med texten “ad” (På engelska annons). Efter annonserna kommer det organiska och SEO anpassade sökresultaten. Att synas tidigt på det organiska sökresultatet är värdefullt för att få mycket trafik till sajten.

För att synas tidigt här eller rent av höst upp kräver ett gediget SEO arbete och kräver en hel del anpassningar både på hemsidan och utanför i form av inlänkningar från andra hemsidor. SEO är kort för Search Engine Optimization och betyder på svenska sökmotoroptimering.

Vad är en SEO text?

Den texten du läser just nu är en så kallad SEO-text. Syftet med texten är att du ska kunna läsa vad SEO innebär och vad Comdeva kan erbjuda för SEO tjänster. Men i första hand är det till för att ranka högt på Googles sökresultat.

För att göra en SEO anpassa en text behöver vi först veta vilket sökord som man vill ranka på. I det här fallet är det ordet “SEO” Med hjälp av olika verktyg kan vi se om det är ett sökord som många söker på. Ordet SEO har ca 10 000 sökningar per månad på Google och kan räknas som ett sökord med vad man brukar kalla hög sökvolym.
Nu när vi vet vilket sökord vi vill synas på så behöver vi anpassa sidans text efter det. Man börjar med att lägga in det tidigt i sidans huvudrubrik som i det här fallet lyder “SEO och Organisk trafik”. Sedan skall ordet förekomma ofta i texten. Gärna lite mer än vad en normal text om SEO eventuellt skulle kunna innehålla.

Google letar efter unikt innehåll

Det räcker inte att lägga in vilken SEO anpassad text som helst på sidan för att den ska få bra ranking på Googles sökresultat. Texten behöver vara unik för din sajt men även för hela internet.

Google har botar som kallas för sökspindlar eller web crawlers på engelska. Dessa sökspindlar söker automatiskt av alla hemsidor på internet. De läser av vad sidan innehåller och vilket struktur sajten har. Syftet är att få fram så relevanta sökresultat som möjligt. De söker även av om innehållet på sidan är unikt. Därför är det viktigt att den SEO text ni skapar till er sajt är unik och inte hämtad från någon annan sida på nätet. Om Google upptäcker att er hemsida har innehåll som är kopierat eller taget från andra hemsidor kommer Google märka det och då kan den sidan straffas ur SEP perspektiv genom att tappa sin ranking eller rent av försvinna helt från sökresultaten. Därför är det viktigt att skapa helt unikt SEO innehåll. Det kan ta tid men är oftast värt besväret.

Har du frågor eller funderingar kring sökmotoroptimering och SEO? Vi på Comdeva har lång och gedigen erfarenhet av framgångsrik SEO anpassning och hjälper gärna dig och ditt företag att skapa en framgångsrik digital tillväxt. Tveka inte att kontakt oss. Vi erbjuder kostnadsfri snabbanalys av er hemsidas aktuella SEO status. Välkommen!

Utvalda kundcases

line22

Kunder vi hjälpt att öka sin digitala tillväxt.