comdevas logotyp
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Att gasa när alla andra bromsar: Så kommer du vinnande ur lågkonjunkturen.

I ekonomiskt svåra tider kan det vara frestande för företag att dra ner på marknadsföringsinsatserna för att spara pengar. Även om det kan verka som en förnuftig strategi på kort sikt, kan det på lång sikt vara skadligt för varumärket och företaget.

Att dra ned på din marknadsbudget kommer minska din share of voice, det vill säga din andel av de totala marknadsinvesteringarna. Minskad share of voice leder till bevisat färre affärer. När många andra bromsar är vårt råd att istället gasa och prioritera marknadsbudgeten, öka share of voice och därför vinna fler affärer och ta en större plats i din målgrupps medvetande. Vi har tagit fram 5 tips för att jobba med marknadsföringen i tuffare tider.

1. Se lågkonjunkturen som en möjlighet

Medan konkurrenterna skär ner på sina annonsbudgetar kan du fylla de nya hålen i bruset och få mer exponering till lägre kostnad. Genom att öka dina insatser kan du få en större marknadsandel och förbli top-of-mind när konsumenterna är redo att handla igen, eller vinna den delen som fortfarande handlar.

2. Digitalt ger mätbara resultat

Digital marknadsföring skiljer sig från traditionell marknadsföring eftersom det ger möjlighet att spåra och mäta ROI på varje spenderad krona. Med hjälp av analysverktyg kan du snabbt se vilka kampanjer som ger bäst avkastning och anpassa din strategi därefter.

3. Fokusera på lojala kunder

Lågkonjunkturer är inte alltid tiden att jaga efter nya kunder – det kan vara dags att fokusera på dem du redan har. Genom att använda e-postmarknadsföring, retargeting och lojalitetsprogram kan du engagera och belöna dina mest värdefulla kunder.

4. Prioritera din marknadsbudget

Här är några tips för att maximera ditt ROI (avkastning på investering) med begränsad budget:

  1. Optimera din SEO (sökmotoroptimering): Att vara synlig organiskt på sökmotorer är kostnadseffektivt och ger långsiktiga resultat.
  1. Fokusera på content marketing: Kvalitetsinnehåll som blogginlägg eller nyhetsbrev kan driva organisk trafik och etablera ditt varumärke som en branschledare.
  1. Öka närvaron på sociala medier: Använd plattformar som Facebook och LinkedIn för att engagera din målgrupp med relevant innehåll och erbjudanden.
  1. PPC med omtanke: Pay-per-click annonsering kan vara effektivt, men se till att rikta in dig på rätt nyckelord och demografi för att maximera ditt ROI. 

5. Var förberedd för framtiden

Lågkonjunkturer varar inte för evigt. Genom att investera i din digitala marknadsföring nu, kommer du att vara i en bättre position när ekonomin börjar återhämta sig. Istället för att försöka bygga upp din närvaro från grunden kommer du redan att ha etablerade kampanjer och relationer med dina kunder.

Slutsats

Tuffa tider kräver smarta strategier. Genom att se lågkonjunkturen som en möjlighet snarare än ett hinder och genom att noggrant prioritera din marknadsbudget, kan du inte bara överleva utan också blomstra och skapa en solid grund för morgondagens framgång. 

Se hur vi hjälper våra kunder här

Se våra tjänster

Dela inlägget

comdeva-andreas-olssen

Hitta vägen framåt med oss.

Andreas Olssén

comdeva-andreas-olssen

Relaterade inlägg

1. Tredjepartsdata försvinner  När tredjepartsdata försvinner innebär det stora förändringar för digital marknadsföring

Sitter ni precis som vi mitt i budgetarbetet inför 2024? Då har vi

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Kontakta oss